L

Kontakt Explore Salten

Ring oss på telefon + 47 941 77 962

E-post: post@exploresalten.no

Besøk oss midt i havna i Bodø

Besøk oss midt i havna i Bodø. Når du er i havna i Bodø vil du se vårt flytende senter for opplevelser i Salten som ligger ved Ambulanseflåten.

w

Urtekurs på Sør-Arnøy lørdag 1. juni 2019

Loading...

Har du lyst til å lære mer om urter? Bli med oss ut på urtekurs i nordnorsk kystflora og lær mer om hvordan du kan høste av naturens spiskammer. Vår urteguide vil fortelle om mange av de forskjellige nyttevekstene vi har i naturen, samt vise hvordan vi best kan oppbevare dem. Ta på gode turklær og godt humør – så ordner vi resten!

24.04.201913:34 Aina Johannessen

Urtekurs på Sør-Arnøy

Dette er et spennende og lærerikt urtekurs som går over en hel dag, med en svært kunnskapsrik og engasjerende urteguide.

Turen inkluderer båttransport t/r Bodø-Sørarnøy, lunsj underveis på urtekurset og 3-retters middag på Jonbrygga som avslutning før retur tilbake til Bodø med hurtigbåten. Dagen vil ha fokus på kortreist mat og rene smaker.

Dette blir en dag fullpakket med fantastisk natur, gode matopplevelser, samt masse nyttig kunnskap om hva vi kan høste av naturen og hvordan vi kan bearbeide det vi høster.

 

Turen starter hos Explore Salten, i Bodø havn, hvor vi tar dere med ut i Rib og setter kursen mot Sør-Arnøy. Vel fremme tar vi beina fatt og drar på urtesanking i den fantastiske naturen på øya. Øya er full av spennende urter og vekster som kan brukes til eksempelvis te, tinktur, snaps og supper. På turen har vi med egen urte-guide som vil lære dere om mange av de nyttige vekstene som finnes i nærområdet, både i havet og på land, og vi skal høste og vise hvordan vi kan bearbeide disse for oppbevaring. Dere vil også få tips om hvordan disse kan brukes i matlaging, eksempelvis ved tilbereding av kjøtt i kokegrop.

 

Vår guide er ekspert på tradisjonelle medisinurter og urter til bruk for blant annet et bedre samliv. Han har studert folkemedisin og hvilke urter som påstås vike på forskjellige plager. Han vil også fortelle om hvordan samer og urbefolkning har samlet urter til te, mat og oppbevaring. Urter til snaps vil bli plukket og vist hvordan denne lages.

 

Underveis vil det bli servert lunsj ute i det fri. Det vil være fokus på kortreist mat, spennende råvarer av god kvalitet og rene smaker.

 

Etter å ha fylt opp energilagrene våre er vi klare for å fortsette jakten på alle de næringsrike vekstene som øya er full av. Dere vil få god oversikt over de viktigste plantene som finnes i nærområdet, og med det i sekken drar vi tilbake til Jonbrygga, hvor kunnskapen vi har tilegnet oss i løpet av dagen vil få en mer praktisk tilnærming. Dere får da se og lære hvordan urtene og vekstene vi har samlet i løpet av dagen kan bearbeides til ulike formål.

Turen avsluttes med 3-retters middag på Jonbrygga. Maten blir servert i 2 etg. på brygga, med en fantastisk utsikt over det majestetiske Sandhornet. Her vil det også være fokus på kortreiste råvarer av god kvalitet, med en hovedrett basert på fisk - og kanskje får vi brukt noen av urtene eller vekstene vi har sanket inn i løpet av dagen.

 

Etter middagen blir det transport tilbake til Bodø med hurtigbåten kl. 18.45. Ankomst Bodø er beregnet til 20.00.

 

Deltakerne får ettersendt et kompendium som beskriver de ulike urtene og vekstene vi har gått igjennom i løpet av dagen, samt oppskrifter og tips om hvordan disse kan brukes til mat, te, som tinktur, snaps mv.

 

Utstyr til turen/Hva trenger jeg å tenke på?

Dere trenger klær etter vær, så sørg for å ha med gode og varme klær (inkl. ullundertøy dersom det er kaldt og eventuelt regntøy), samt godt skotøy.

 

Vi serverer lunsj og 3-retters middag i løpet av turen, samt alkoholfri drikke til maten, så dere trenger ikke ta med niste. Det vil også være mulighet for å kjøpe vin og øl til middagen på Jonbrygga.

NB! Dersom du har noen allergier er det viktig at du gir oss beskjed om dette!

 

Hvem passer turen for?

Turen passer for alle som er interessert i å få mer kunnskap om nyttevekstene som finnes i naturen, og hva disse kan brukes til.

I utgangspunktet kan folk i alle aldre delta da vi kun skal gå i lett turterreng, men si fra ved eventuelle forhold til Rib transporten, eksempelvis ryggproblemer eller lignende. Kontakt oss i så fall så finner vi en alternativ løsning.

 

Sesong:

Sesongen for urtesanking strekker seg fra mai til oktober, men denne turen gjennomføres 01.juni.

 

Varighet:

Oppmøte: Bodø Havn 01.juni 2019 - kl.0900. Beregnet varighet for turen er ca. 11 timer, med ankomst tilbake i Bodø ca. kl.20.00

 

Pakkepris: 3700,-

Kontaktperson for denne turen er Aina Johannessen

Tlf: + 47 915 95 105 

Kontakt oss i dag for spørsmål eller bestilling!

Elisabeth Øines Jørgensen
Urtegide Åge holder kurs
Urteguide Åge holder kurs
Aina Johannessen
Sør-Arnøy
Landskapsbilde Sør-Arnøy
Åge Jørgensen
Elisabeth Øines Jørgensen
Rosenrot
Rosenrot
Åge Jørgensen
Lena Leivseth
Jonbrygga
Velkommen til Jonbrygga på Sør-Arnøy
Aina Johannessen
Jonbrygga på Sør-Arnøy
Jonbrygga på Sør-Arnøy

google map