Grottevandring

Grottevandring er en utrolig opplevelse, og Nordland, spesielt området rundt Bodø, er det perfekte stedet å oppleve grotter. Her er finner du blant annet Svarthamarhola – en av Skandinavias største grotter.

29.10.201814:16 Dominika Suwala

Grottevandring i Salten

I området rundt Bodø finner man både de enkle og de litt mer krevende grottene. Nordland er det området i Skandinavia med de beste mulighetene for grottevandring.

Grottetur kan gjennomføres både sommer og vinter - og det er ingen værforbehold!

Dagsturer fra Bodø for mindre grupper utføres på forespørsel.

Svarthamarhola

Svarthamarhola

Svarthamarhola ved Fauske er en av de største grottene i Skandinavia, og den er også en av få grotter i Europa som har innvendig isbre. Grotta er stor og luftlig og du har muligheten til å velge om du vil gå en enkel rute uten store utfordninger, eller om du heller vil prøve deg på en litt krevende rute hvor du må krype og rappellere litt. Ruten kan derfor tilpasses deltakernes ferdigheter og ønsker. Grotten har også Norges største naturlig fjellhall. Svarhamarhola er førstevalget hvis du ikke har vært på gottetur før.

Om grottetur til Svarthamarhola:

Dette er en tur de fleste kan være med på, med middels vanskelighetsgrad, samt mulighet til å tilpasses den enkelte gruppen. 

Turen tar ca. 6-8 timer t/r fra Bodø

Pris: kr. 800,- pr. person

Minstepris: kr. 4000,-

Utstyr:

Evt. leie av kjeledresser kommer i tillegg, kr. 150,- pr. person, mens hjelm og hodelykt er inkl. i prisen.

Vikgrotta

Vikgrotta

Vikgrotta ligger rett utenfor Rognan, i Saltdal kommune, ca. 90 minutters kjøring fra Bodø. Denne grotten er krevende, men det som er på innsiden kan ikke måle seg med noe annet. Grotten starter med to trange, men korte ganger, før man kommer fram til jettegryter laget av marmor. Vidrere kommer man fram til en 20 meter høy foss. Denne grotta er for små grupper med stor eventyrlyst! 

Om grottetur til Vikgrotta:

Denne turen har også middels vanskelighetsgrad. Det er en litt sportslig grotte og du må tåle noen trange passasjer og enkel klatring hvor vi sikrer deg med tau. 

Turen tar ca. 9-10 timer t/r fra Bodø. 3-4 timer inne i grotta.

Pris: kr. 1200,- pr. person

Minstepris: kr. 5000,-

Utstyr:

Evt. leie av kjeledresser kommer i tillegg, kr. 150,- pr. person, mens hjelm og hodelykt er inkl. i prisen.

Må man være en gruppe, eller kan man melde seg på alene?

Du kan melde deg på alene, så settes det sammen små grupper til grottevandringen, men det må være minimum 4 påmeldte for å gjennomføre turen.

Du må selv besørge transport til grottevandringen. Ved større gruppebestillinger kan vi være behjelpelig med å organisere dette. 

Ta kontakt for bestilling eller mer informasjon!

Nordland Turselskap
Svarthamarhola
Nøkkelhullet i Svarthamarhola, click to open in lightbox
Nordland Turselskap
Vikgrotta
, click to open in lightbox
Nordland Turselskap
Vikgrotta
, click to open in lightbox
Øyvind Nordahl Næss
Svarthamarhola
Vakkert fargespill, click to open in lightbox