Havørn safari

Info

Pris:
Turen koster kr 750,- pr person.

Varighet:
Turen varer omtrent en time. 

Antall deltakere:

Min. 4 deltakere og maks 12 pr. båt.

Sesong:

November - februar

BOOK HAVØRNSAFARI

Opplev havørn på nært hold – bli med på jakt etter havørn i Bodø sin skjærgård. Lad opp kameraet og bli med, for her må det fotograferes.

Bestill tur
25.11.201913:50 Johnny Johnsen

Explore Saltens havørnsafari passer for alle. Det er en spennende opplevelse for familier og vennegjengen eller som et avbrekk i møtehverdagen for næringslivsfolk. Turen varer en times tid, og passer perfekt som aktivitet mens du ligger til kai i Bodø med Hurtigruten. 

Havørn – vår største rovfugl

Havørn er, med en vekt på opptil 8 kilo og et vingespenn på inntil 2,65 meter, den største rovfuglen i Nord-Europa. Hunnen er betydelig større en hannen (rundt 2 kg mer), men store hanner kan være like store som små hunner. Havørn ble totalfredet i Norge i 1968.

havørn som flyr over vannet

Nordland er det sentrale havørnfylket i Norge, med trolig mer enn 35 % av landets havørnbestand og dermed nesten 20 % av verdens havørnbestand, og Bodø / Salten er tyngdepunktet.

Se havørn i aksjon

Havørn er en vill rovfugl, så vi kan aldri være helt sikre på at den dukker opp. Vi tar derfor med oss en liten godbit vi vet ørna setter pris på, så er sjansen enda større.

Pris:
Turen koster kr 750,- pr person.

Varighet:
Omtrent en time. 

Forbehold: Ved mindre enn 4 deltakere eller ved svært dårlig vær, kan turen bli avlyst.